Környezetünk

Intézményi környezetünk:

 

Az intézmény a belvárosban helyezkedik el, közel a Tapolcát nevezetessé tevő Malom-tóhoz és Tavasbarlanghoz. Könnyen megközelíthető gyalog, biciklivel és autóval is. A szabadban töltött idő, a napi séták mind-mind lehetőséget teremtenek arra, hogy a gyermekek megismerjék saját szűkebb környezetüket, ami egyben a város és az ország gyöngyszemei közé tartozik. Ősszel és tavasszal hosszabb kirándulásokat is szervezünk csoportonként, melynek kedvelt célja a Balaton, a környező tanúhegyek és a Balaton-felvidék.

 

Az 150 éves épület alsó szintjén az óvoda, felső szintjén a Szeretet Leányai Társulatának nővérei találnak otthonra. Tapolcáról és a környékbeli falvakból is járnak ide gyermekek.

 

A nevelőtestületünk 7 óvodapedagógusból áll. A nevelő munkát segítő alkalmazottak száma 4, a dolgozók teljes létszáma 13 fő. Az óvoda három vegyes életkorú csoporttal működik, csoportonként 25 kisgyermekkel.

 

A három csoportszoba mindegyike tágas, fenyőbútorokkal berendezett, napfényes, egyik csoportban galéria is található. A három csoportszobához két mosdó tartozik. Az óvoda egy jól felszerelt tornaszobával rendelkezik. A játék és fejlesztő eszközök mennyisége és minősége is kiváló.

 

A pedagógusok felkészültségét nagymértékben előmozdítja az intézmény magas színvonalú informatikai eszköztára, valamint könyvtára, melyet az alapvető gyermekirodalmi művek mellett ma már kortárs írók, költők műveivel bővítünk. Emellett pedagógiai és pszichológiai könyveink is rendszeresen rendelkezésre állnak akár a szülők számára is. A könyvtár helyet ad a helyben történő pedagógiai, logopédiai fejlesztéseknek is.

 

Az óvoda három, együtt több mint 1000 m2 alapterületű játszóudvarral rendelkezik. Az udvarok gondozottak, parkosítottak és kültéri játszóeszközökkel felszereltek.